Vad gör en bra nattklubb?

Bra musik, fullt ös på dansgolvet, fina lokaler, kändistätt, fantastiska drinkar i baren eller generösa öppettider? Åsikterna om vad den speciella huvudingrediensen är som gör en bra nattklubb varierar förstås från person till person. På nattklubb går vi av olika anledningar som att umgås med vänner, dansa till långt in på småtimmarna, hitta kärleken eller fly från vardagen och njuta av den bekymmersfria stämningen. Det finns dock några faktorer som gör att en nattklubb sticker ut och lyckas i den hårda konkurrensen.

 

Visserligen kan en utmärkt nattklubb ligga i ett garage eller en källarlokal, det konceptet håller dock oftast inte i längden. De nattklubbar som erbjuder en upplevelse som för tankarna till kända klubbar i världens stora metropoler blir oftast de allra mest populära och omskrivna. En spektakulär lokal som rymmer lagom många är ett bra utgångsläge. Men själva skalet är inte lika viktigt som inredningen. En bra nattklubb har en genomtänkt inredning som följer ett tema. Stilrena möbler, en snygg bardisk, coola fototapeter och en mysig belysning utanför dansgolvet gör mycket för helhetsintrycket. Vikten av att inte glömma den röda tråden och inreda för att besökaren ska få ett harmoniskt intryck kan inte nog understrykas, oavsett om nattklubben går i stilrena minimalistiska toner eller om konceptet är ”extra-allt”. En annan viktig ingrediens är möjligheten för gästerna att kunna hämta frisk luft, att snabbt och smidigt kunna svalka av sig är uppskattat efter några timmar på ett svettigt dansgolv.

People dancing in nightclub

 

En bra nattklubb skapar en minnesvärd upplevelse för besökaren med en musikupplevelse som är på topp. Nattklubben kan stoltsera med hur bra och populära Djs som helst, om ljud- och ljussystemen inte håller hög standard kommer gästerna inte tillbaka. Det som gör en bra nattklubb är också personalen. Tillmötesgående och professionell personal skapar en god stämning som smittar av sig på besökarna.

 

Varje bra nattklubb har gjort en ordentlig målgruppsanalys. Det är viktigt att skapa en känsla av exklusivitet och att fånga den tilltänkta målgruppen och anpassa musikval och inredning efter vad de kan tänkas gilla för att komma i stämning och lyfta festen.

gazeti