Klubbgatan Avenyn i Göteborg

Kungsportsavenyn, eller Avenyn som göteborgarna säger, är utan tvekan hjärtat av Göteborgs klubbliv. Här ligger långa rader av kända klubbar och restauranger som erbjuder heta dansgolv och spännande klubbliv. Det bästa läget att både bo och vara på om man vill ha nära till allt det bästa stan har att erbjuda. Men vad kostar det egentligen? Enligt mäklarföretaget Fastighetshuset, en hel del. Avenyn kvalar nämligen in på en sjunde plats på tio i topp-listan av Sveriges tio dyraste adresser. Endast två adresser från listan ligger utanför Stockholm och bara Avenyn från västkusten.

Smakar det så kostar det

Att Det kostar att bo på Kungsportsavenyn är alltså konstaterat. Men hur mycket egentligen? Jo, närmare bestämt ett snittpris på 10 790 000 kronor. Men trots sitt höga pris är det mycket sällan en lägenhet på Avenyn kommer ut till försäljning. Det finns ingen annan adress i Göteborg som kommer i närheten av den här höga prisnivån, men inte heller är det någon annan adress som har alla de fördelar som paradgatan av stan har. Tio i topp-listan över Sveriges dyraste adresser har Fastighetshuset fått fram av en genomgång av Svensk mäklarstatistiks siffror. Överst på listan ligger Strandvägen på Östermalm i Stockholm med ett snittpris på cirka 14 miljoner.

Alternativ värda att kolla in

Södra Älvstranden i Göteborg tros i framtiden komma i närheten av liknande siffror som de på Avenyn. Men det blir först när de lägenheterna är färdigbyggda och det är i nuläget många år kvar innan lägenheterna på Södra Älvstranden är redo att flyttas in i. Vill man dock göra en god investering redan idag är stadsdelen Gamlestaden värd att satsa på. Stadsdelen har städats upp under några år och blir mer och mer det senaste innestället att bo på. Självklart är det de centrala läget och närheten till allt som spelar in på de båda stadsdelarna. Tills dess är Kungsportsavenyn utan tvekan Göteborgs hetaste bostadsadress.

gazeti