Kända svenska nattklubbar

När nattklubbar kommer på tal får många något drömskt i blicken när de tänker på klubbar i stora kosmopolitiska städer som London, Paris och New York, eller sommarparadis som Ibiza och den franska Rivieran. Men faktum är att de svenska nattklubbarna står sig allt bättre i konkurrensen. De allra mest kända svenska nattklubbarna ligger i Stockholm, men även i andra större svenska städer samt landets sommar- och skidmetropoler finns det nattklubbar som många känner till.

 

Kända nattklubbar i Stockholm
Stockholm hyser en majoritet av de allra mest kända svenska nattklubbarna. Nattklubbarna runt kvarteren kring Stureplan står ofta för rubriker i kvälls- och veckopressen. Man även i den övriga centrala huvudstaden är det tätt mellan de kända nattklubbarna:
Spybar: Stureplan hyser en av Sveriges mest kända och omtalade nattklubbar. Spybar är kanske den klubb som gjort nattlivet vid Stureplan mest känt för den breda publiken runtom i landet.
Café Opera: Ända sedan Café Opera startades 1980 har nattklubben varit välbesökt, inte sällan har internationella kändisar och kungligheter valt att roa sig på Café Opera.
Sturecompaniet: ”Sture” är en av Sveriges största och mest välbesökta klubbar. Nattklubben huserar i en stämningsfull sekelskifteslokal.
Ambassadeur: En av de största nattklubbarna i landet, känd för att ha bokat stora internationella Djs.
Debaser: Sveriges största klubbscen ligger på Medborgarplatsen. Debaser har gjort sig ett namn tack vare klubbens artistbokningar.

Motion Blur of dancing people in a disco

 

Fasching: En legendarisk jazzklubb med välbesökta konserter och Skandinaviens största jazz-arrangör.

 

Le Bon Palais: Med dekadent inredning och hits från 80- och 90-talen har Le Bon Palais blivit en favorit bland den mognare publiken.

 

Kända nattklubbar i övriga Sverige
Även om Sveriges allra mest kända nattklubbar ligger i Stockholm så kan även de större svenska städerna skylta med riksbekanta nattklubbar som Trägår’n i Göteborg och Etage i Malmö. På den populära ön Gotland finns Gutekällaren och Burmeister. I andra sommarmetropoler som Marstrand hittar vi Societetshuset och i Båstad finns Pepes Bodega, som är känd för sitt vilda nattliv under tennisveckorna. Under vinterhalvåret är det många som roat sig i skidorterna Åre och Sälen, och de välkända lokala nattklubbarna Bygget och Ice Nightclub.