Göta Källare

Göta Källare är en nattklubb på Södermalm i Stockholm, som tack vare sin stora yta på 1200 kvadratmeter och sitt centrala läge (precis intill Medborgarplatsen) har blivit en av de mest populära nattklubbarna i Stockholm. Göta Källares lokal har funnits sedan 1939, och sedan klubben blev aktiv har en rad evenemang arrangerats där. Det gäller inte bara nattklubbar och dans, utan även konserter: faktiskt har fler än 1000 konserter arrangerats på Göta Källare, av artister inom alla genrer. Några exempel på de som har spelat på Göta Källare är Little Dragon, Nordman, ”Boys 2 Men”, Hoffmaestro och Bruno Mars. Under 2016 kommer man att kunna gå spå spelningar av Craig David, Scorpion Child och Y&T på Göta Källare. De kommer också att arrangera en hyllningskonsert till David Bowie den 5 februari.silhouette-767992_960_720

Självklart hålls dock även nattklubbar på Göta Källare. Man kan alltid lita på att Göta Källares egen klubb, Klubb Göta, hålls varje onsdag, fredag och lördag mellan klockan 22 och klockan 03. Då kan man festa loss på hela Göta Källares yta och klubbens två våningar. Ibland huserar också en gästande klubb i Göta Källares lokaler. Det har till exempel klubben Monday Bar gjort. Monday Bar grundades 1992 av Staffan Ridelberg och DJ Johnny Boy. Deras nattklubbar har fokus på olika genrer inom elektronisk musik. Ursprungligen var detta framförallt house och techno, men sedan starten har klubben breddat sig och spelar nu även trance, goa, hardstyle och hardcore. Förutom Göta Källare har klubben också hållits på bland annat Münchenbryggeriet, Sloppys, Downtown, Daily News Café, Kolingsborg och Slakthuset.

Göta Källare genomgick efter 2013 något av en uppgradering efter att klubben bytte ägare. Bland annat inspirerades man av klubbarna i London och Berlin, och installerade ett nytt ljussystem och ljudsystem. Man fräschade också upp lokalerna, som nu består av tre olika dansgolv och tre barer.

En natt på krogen blir ofta ganska blöt, och för att man ska må bra kvällen igenom är det viktigt att man har grundat med en bra middag. Om du vill hitta tips på middagar som passar perfekt för en helg fylld med fest, kan du gå in på Matklubben, där det finns tusentals recept för alla tillfällen.

gazeti