Alkoholfria alternativ på krogen

alkoholfri dryck är kanske inte det första man tänker på när man ska gå ut på krogen. Att festa nykter är däremot någonting som har många fördelar och kan därför vara värt att testa. Sedan är det ju så att en del människor helt enkelt bör eller vill hålla sig borta från alkoholhaltiga drycker – som till exempel gravida kvinnor eller personer som är känsliga för alkohol av olika anledningar. Oavsett hur det ser ut för dig, kan en nykter utekväll leda till en positiv upplevelse och det finns fler alkoholfria alternativ än vad man kanske tror!

Var nykter och slipp huvudvärk dagen efter

Dagen efter din nyktra kväll finns det mycket som du orkar med att göra! besök en Gant rea, ta en biltur eller en långpromenad. Testa alkoholfria alternativ på krogen och du kommer att vakna utan huvudvärk dagen efter. Du kommer dessutom att känna dig piggare, fräschare och med största sannolikhet ha mer pengar kvar i plånboken än om du hade druckit alkohol. Att skippa alkoholen har många hälsofördelar, och du skonar levern och magen. Din hy håller sig även fräschare och du undviker mörka ringar under ögonen. Det finns många alkoholfria alternativ på krogen så som till exempel läsk, alkoholfri öl eller alkoholfria drinkar. Fråga bartendern på krogen du besöker så kan han eller hon tipsa om de olika alternativen. Läsk kan vara riktigt gott med is eller en citronskiva, särskilt om det är varmt ute. Många drinkar och cocktails går ofta att få utan alkohol, och här finns det en uppsjö av alternativ.

811px-15-09-26-RalfR-WLC-0084Alkoholfri öl på krogen

alkoholfri öl är någonting som blivit alltmer populärt att dricka. Gillar du öl finns det idag flera ölsorter utan alkohol som smakar nästan som alkoholhaltig öl. Fördelen är att du kan dricka flera öl utan alkohol under en kväll och fortfarande vara nykter. Du spar dessutom en hel del pengar, då de alkoholfria alternativen ofta kostar hälften som mycket som de med alkohol! Oavsett om du gillar ljus, mellanmörk eller mörk öl erbjuds idag flera alkoholfria alternativ. Drick ölen till en god bit mat, i baren som den är eller köp in tillsammans med snacks så som nötter eller chips. De flesta krogar erbjuder alkoholfria alternativ, och ibland mer än en sorts öl. Fråga restaurang- eller barpersonalen så ska de kunna berätta om just deras utbud och sortiment. Ytterligare en fördel med att dricka alkoholfritt är att du till och med kan köra bil efteråt, när du till exempel ska hem!

gazeti